Een lange weg

Een lange weg is een bundel met deels nieuwe en deels reeds eerder verschenen gedichten van Jo van der Meulen. In de bundel staan beschouwingen over het leven van de auteur die diepe impact hebben gehad op zijn leven. Pijnlijke, maar ook vreugdevolle gebeurtenissen die herkenbaar zijn voor velen. De gedichten worden begeleid door illustraties van Yvonne Borgers. Krachtige en eenvoudige pentekeningen die de kern van het gedicht in één oogopslag verbeelden.

ONDERSTAAND EEN IMPRESSIE VAN DE GEDICHTEN

nu de stilte er is

nu de stilte er is
denk ik aan jou mijn kind
ik zie hoe je slaapt
moe van het vele spelen
met in je armen je kleine beertje
ik wil bij je zijn
aan je bed zitten
kijken
en je handen vasthouden
je naam noemen
en mijn mond
op je wangen drukken

slaap lekker
ik ben er
ook al is het
vaak
ver weg

waarom

waarom
liet je mij gaan
nam je niet mijn hand

waarom
drukte jij
je borsten
niet tegen mij aan

je was bij me
vaak ondraaglijk
maar telkens opnieuw
had ik je lief

toch
het ging niet meer
de deur ging dicht

waarom…

de trein

achter
’t grauwe glas
zie ik
je bruine ogen
een zoete glimlach
is je groet
blauw
trekt de lange sliert
aan mij voorbij

trillend onzeker
beantwoord ik
je bleke hand…

’t zwarte perron
herkent mijn liefde
niet meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *